2011. január 29., szombat

Banán-kivi-avokádó smoothie (turmix)



A banán-avokádó párosát imádom, viszonylag gyakran fogyasztjuk, mostanában ugyanis egész jó áron hozzá lehet már avokádóhoz jutni. Néhány napig szobahőmérsékleten, lehetőleg napos ablakban szoktam érlelni felhasználás előtt. Amikor már nyomásra kicsit megpuhul, akkor érdemes felhasználni, keményen szerintem nem finom, legalábbis tumixba semmiképp sem. Ha hűtőben tároljuk, akkor felhasználás előtt legalább fél órával ki kell venni szobahőmérsékletre, ellenkező esetben nem lesz krémes a turmixunk. Ezek az én személyes tapasztalataim.

Eleinte, csak szimplán avokádó-banán-tej került a turmixgépbe, de hogy ne legyen unalmas a történet most kicsit megbolondítottam kivivel. Nagyon bevált, a kivi adott egy pikáns savanyúságot az egésznek. Hmmm.... legjobb reggeli és 5 perc alatt elkészül.

Hozzávaló 2 nagy és egy kicsi pohárhoz:
  • 2 nagy banán
  • 1 érett avokádó
  • 3 db kivi
  • 2-3 dl tej

Elkészítése:
A hozzávalókat turmixgépben összetörjük. Amennyiben túl sűrű, még több tejjel hígíthatjuk. Mi gyakran kanállal esszük, mint egy pohárdesszertet :)
Laktózérzékenyek a tejet cseréljék le narancslére! Úgy is nagyon finom!

Elkészítési idő: 5-10 perc

Nincsenek megjegyzések: